8.Bitkilerinizin gövdelerinde oluşan yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesi için,ticari ismi Aiette olan ilacı su ile bulamaç yaparak yara yerlerine sürmelisiniz.
9.Bahçenizdeki soğanlı bitkiler(özellikle Sümbül ve Muscariler),bu aydan itibaren açmaya başlar.Tomurcuklar patladıktan sonra, potasyumlu bitki gübresi vermelisiniz.Çiçeklenmenin ardından, 15 günde bir bu uygulamaya devam etmelisiniz.
10.Bahçeniz büyük değilse, bu aydan itibaren yabancı otları ayıklamaya başlamalısınız.Çimlenme başlarsa tohuma giderler ve çoğalmaya başlarlar.Bu iş için, otu kökünden koparmaya yarayan çatal uçlu aletlerden faydalanabilirsiniz.İlaç kullanmak belli oranda çözüm getirse bile,ilaçlar kimyasal olduklarından toprağın niteliğini bozarlar.Patates haşladığınız suyu yabancı otların üzerine dökerseniz,birsüre sonra yerlerinden kolay sökülürler.
11.Soyduğunuz muz kabuklarını güllerin dibine,toprağın altına yerleştirebilirsiniz.Kabuklar çürüdükçe toprağa karışacak ve güller için mükemmel bir potasyum takviyesi olacaktır.
12.Yağışlı ve toprağın ıslak olduğu zamanlarda,çimlerin üstünde yürümemek gerekir.Aksi taktirde toprağın sıkışmasına sebep olur.İleriki dönemlerde bitkileriniz kök gelişememesi ve çeşitli hastalıklarla karşılaşır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder